Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ЕКСКУРЗИЈА СТАРИЈИХ РАЗРЕДА

ИЗЛЕТИ И ЕКСКУРЗИЈЕ - 19.05.2014.

На основу Годишењег плана рада школе за ученике петог, шестог и седмог разреда планирана је дводневна екскурзија. Релацију и план извођење је утврдило Наставничко веће, на седници одржаној у августу месецу, а за одредиште је одабрана југоисточна Србија. 


После прибављања понуда, Савет родитеља је изабрао агенцију "Спорт тим травел" из Београда. 


Дводневна екскузија је изведена у периоду од  14-15.5.2014. године. Извођење екскурзије је почело 14.5.2014. године са поласком из Мачката у 7 часова и 30 минута. 


Први дан је био испуњен садржајима који су били предвиђени планом екскурзије, посета манастирског комплекса Благовештење и цркве Благовести Пресвете Богородице из 17. века, наставак пута према Врњачкој бањи и обилазак Врњачке бање са свим њеним знаменитостима (Римски термални извори, градски ботанички парк, мост љубави, променада). Даљи пут је водио према Крушевцу где је посећен Лазарев град и црква Лазарица. Наставак пута  је водио ка Ђавољој вароши, јединственом природном феномену на падинама планине Радан. Због провале облака нисмо били у могућности да посетимо Пролом бању која је била предвиђена планом екскурзије. Због тога смо наставили пут према Копаонику где је било предвиђено ноћење.Треба напоменути да је вођство пута од стране агенције (туристички водич) веома лоше обављао своју улогу јер није благовремено упознавао ученике са пределима и местима које смо пролазили. 


Други дан је био предвиђен програмом да се обиђе туристички центар Сунчани врхови и метеоролошка станица на Копаонику. Међутим због  веома лоших временских услова, праве зимске мећаве и олујног ветра, а због безбедности ученика то нисмо могли да урадимо. Да све неће тећи по плану другог дана наговестило је  и то што се аутубус покварио па нисмо могли да кренемо даље. Како је време пролазило и у исчекивању да стигне други аутубус, а и због лошије ситуације на знатном делу Србије (поплава), у договору са осталим колегама и после контакта са директором школе  одлучили смо да  останемо још један дан у хотелу, на преноћишту, због безбедности ученика. Морамо рећи да су ученици ову одлуку прихватили са великим одушевљењем. 


Трећег дана, после доручка, са новим аутобусом који је међувремену стигао, око 9 часова кренули смо према Мачкату, где смо стигло око 14 часова. Због веома лоше ситуације у Србији (ванредно стање), нисмо посетили Нови Пазар, Ђурђеве ступове и Златарско језеро, што је било предвиђено програмом, али за други дан.


Општи закључак о изведеној екскурзији је да је и поред веома лоших временских услова циљ делимично остварен. На крају треба истаћи веома велику захвалност особљу хотела Сребрнац који су све време боравка у хотелу показали велику дозу професионалности и љубазности, и без поговора су прихватили могућност да останемо на преноћишту још један дан, што како ми се чини није било  са одобравањем прихваћено од стране туристичког водича.


 

Извештај саставиле вође екскурзије испред школе, наставници: Љубица Пантовић, Марија Спасенић, Иван Радомировић, Драгана Петровић и Миливоје Бућић.Новости