Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ПОБЕДНИЧКИ ИЗЛЕТ

ИЗЛЕТИ И ЕКСКУРЗИЈЕ - 12.06.2015.У школској 2014/2015. години, а у оквиру програма Еко школе организована је акција сакупљања старог папира, која је била такмичарског карактера. За најуспешнију екипу у сакупљању папира организован је победнички излет. Ово је њихов извештај са излета који је написала учитељица Весна Смиљанић.После прикупљених 1164кг старог папира следио је наградни излет који је ученицима млађих разреда ИО Шљивовица био и највећа мотивација да победе. На излет смо кренули последњег дана наставне године 12. јуна 2015. године.  


Прво одредиште била је еко школа “Десанка Максимовић” у Горњем Милановцу. Контакт особа је Драгана Милорадовић, педагог у истоименој школи.

Љубазно нас дочекује и упознаје са радовима ученика рађеним у оквиру еко активности.


Следеће одредиште је фабрика Тетра Пак у Горњем Милановцу. Дочек је заиста упечатљив. Пријатно смо изненађени срдачношћу и професионализмом. Свима нам је драго што се ово налази у Србији. 
Наши ученици су одушевљени радном униформом коју су добили да обуку за време обиласка фабрике и упознавања произведним и рециклажним процесом фабрике. Александар Бркић, предусретљиви менаџер, је спреман да нам одговори на свако питање. 
 На крају посете ученици добијају и по пакетић слаткиша. Наравно, неизоставна је и заједничка фотографија са домаћинима. Деца коментаришу да се осећају као у посети родбини.
По плану је и посета ИО Враћевшница у истоименом селу. Одмарамо се у прелепом парку ове школе. У пријатном разговору са нашим колегама и директорком ове школе сазнајемо да се и овде доста ради по питању екологије. Наши ученици се сладе укусним крофнама припремљеним у кухињи ове школе, за нас. Посета нам је још дража, јер њен изглед и парк подсећају на нашу школу у Мачкату.
Последња станица излета је манастир Враћевшница, недалеко од школе. Дочекују нас две монахиње, сестре, које су овде од њиховог детињства. Све наше симпатије и пажњу привлачи мати Ирина , чијим познавањем историје смо одушевљени. Уместо планираних 30минута, посета манастиру траје 90 минута. Наши ученици су веома заинтересовани за образовно излагање монахиње Ирине као и наставно особље школе. Из манастира одлазимо пуног срца, јер смо овде осетили да смо “међу својима”. 

 

 Новости