Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ДАН ДЕВОЈЧИЦА

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - 26.04.2012.

У оквиру пројекта ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА планиран је и организован Дан девојчица

Поводом обележавања ове манифестација, која се код нас организује први пут, око 500 девојчица из 61 школе посетило је предузећа и установе у 22 града Србије

Циљ ове манифестације је да се девојчице упознају са нетипичним занимањима у области информационо-комуникационе технологије и природних наука, као и да се оснаже приликом одабира будућег занимања. 

Манифестација дан девојчица настала је у Америци, а у Европи први пут је организована 2001. године

Овај дан обележава се сваке године четвртог четвртка у априлу. Образовни центар "Свети Сава" из Чачка пристао је да прими и буде домаћин девојчицама наше школе. 15 девојчица наше школе, ученица осмог разреда посетило је овај центар. 

Ученицама су представљена три занимања и имале су прилику да се кроз три радионице, које су прошле све ученице, упознају и практично опробају у занимањима из ових области. Захваљујући васници и запосленима овог центра дан је за девојчице био садржајан и занимљив и многима ће бити значајан приликом одабира будућег занимања. 

 

 Образовни центар "Свети Сава" постоји од 2001. године и на најквалитетнији начин, примењујући најсавременије методе обуке и пратећи активности на ИТ тржишту усмерава огроман потенцијал како би своје кориснике уве у рачунарски свет. 

 

 Везе: http://www.radioluna.rs/vesti/508/kako-odabrati-buduce-zanimanje.html http://www.facebook.com/#!/dandevojcica

 

Представници Регионалних привредних комора, Удружење жена Србије, локална удружења пословних жена и ГИЗ БОС уручили су 18. јула 2012. године учесницима Дана девојчица ЗАХВАЛНИЦЕ за учешће у овој манифестацији.Новости