Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ВОДА

ПРОЈЕКТИ КОЈИ СЕ РЕАЛИЗУЈУ У ШКОЛИ - 25.03.2016.

У оквиру програма ЕКО ШКОЛА обележен је Светски дан ВОДА. Овај датум обележило 5 наставника наше школе на користан креативан и занимљив начин.

 

Погледајте како је то изгледало.

 

Татјана Крповић, наставница српског језика 

    

Циљ ове активнсти био је да се ученици кроз часове књижевности упознају са текстовима везнаним за природу, воде, са симболичким значењима воде, њеном значају и очувању за будуће генерације и  значају воде  у нашој култури и традицији.      Такође, ученици ће научити и то да је вода увек била инспирација песницима и писцима.           

 

Часови књижевности пружају ученицима могућност да развијају критичко мишљење о значају воде  и  бригу за очување природе. Час је успео, ученици  су   заитересовани   за  теме   везане за  природу.
Љиљана Андрић, Станојка Ђукић, наставнице

 

Развијање одговорног односа према природи; прихватање чињенице да је вода темељ живота и основни састојак сваког живог бића, али и указивање на недостатак пијаће воде у многим земљама света главни је циљ ове активности. Ученице 8.разреда пронашле су на интернету занимљиве податке о води . Занимљивости о водама, али и песму учитељице Љиљане Андрић записале су на папирима у боји и све то уклопиле на пано. Остварена одлична сарадња у групи.    Пано је изложен у ЕКО КУТКУ школе у Шљивовици и свакодневно ће подсећати све ученике на неопходност правилног односа према водама. Jелена Гукић, учитељица   


            Циљ ове активности је едуковање ученика млађих разреда o начину и могућностима очувања воде   и указивање на све начине како можемо спречити загађење вода. Активност се састојала у приказивању презентације и израда паноа са порукама. Предавање је одржано од стручне особе из ЈКП,,Водовод“ Чајетина.

 

Након предавања на продуженом боравку направљена је радионица, где су уценици написали поруке о начинима и могућностима заштите вода. Поруке ће бити поставњене на паноу у холу школе. 

Прилог о обелажавању овог датима објавила је ТВ Чајетина и извештавао Златиборпрес


Погледајте прилог и причитајте шта је написано.
Љиљана Андрић, наставница


            Циљ ових активности био је да се скрене пажња на проблеме везане за воду и водене ресурсе и развијање свести о значају вода за живот човека. Тим поводом осмишљена песме која говори о начинима штедње воде, а израшен је и видео клип, које је објављен на youtube каналу.

Имајући у виду свакодневно неконтролисано трошење воде, кроз стихове су предложени могући начине њене штедње.

Своје песме за децу „Вода кружи“,  „Вода“, „Река“, „Бање“, као и загонетну питалицу упаковала сам у видео клип и објавила на youtube каналу. Из садржаја песама ученици могу да виде где се све налази вода, у којим облицима се јавља, како кружи у природи, називе неке од бања у Србији, о елементима речног тока...

Погледајте објаву на YOUTUBE каналу. 
Слободанка Јојић, вероучитељица


            На часу верске наставе 21.03.2016 године ученици 4.-ог разреда урадили су заједнички пано. На паноу је приказана река Јордан и празници (догађаји) који су се догодили на овој реци.         


Циљ ове активности био је указивање ученицима на значај и симболику воде.   


Резултат активности је следећи:

- Посетили смо се Христових празника, који се везују за реку Јордан

- Зашто је вода, некада кроз историју река, била јако важан елемент Свете тајне Крштења

 

- Која је симболика воде у  Светој тајни Крштења.

Новости