Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ДАРОВИ ЗА БИБЛИОТЕКУ

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 03.04.2015.

Како би обновили веома застарео књижни фонд у школској библиотеци  одлучили смо да покуцамо на многа врата. На наш позив одазвали су се ретки, али одабрани и помогли нам да више него успешно реализујемо ову нашу замисао.


Захваљујући учећшу у међушколском пројекту "Читалићи", од организатора сви учесници пројекта добили су поклон пакет књига, и на тај начин наш фонд обогаћен је за 10-ак нових наслова.


У посету библиотеци са даровима дошли су нам у дописници двојезичног шведско-српског часописа Дијаспора. Наш драг гост био је колега учитељ Предраг Спасојевић из Амајића код Малог Зворника. Од чалнова овог часописа добили смо око 40 наслова.

 

 

Позиву да помогне нашој библиотеци најпре су се одазвали чланови удружења Срба „Иво Андрић“ из Рогаланда из Норвешке. Чланови обог удружења даривали су нашој библиотеци новчану помоћ од 37. 000 динара којим је набављено више од 200 нових књига. Ово удружење основано је у јулу 2014. године са идејом да учврсти пријатељске везе Србије и Норвешке. 
 

Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је са својим сталним пројектом прикупљања и донирања књига, а прикупљене књиге одлучили су да поклоне нашој школи. Након обраћања организацији, а у сарадњи са господином Банетом Којиће, чланом организације и његовим пријатељима у нашу школу стигло је прикупљених 40-ак књига. 

Акција прикупљања књига за нашу школу ће се наставити и наредних месеци.Након позитивног одговора на наше писмо представници Фондације Новак Ђоковић и Интернационалнe школе Прима дошли су у посету школи. Након обиласка школе и увида у стварно стање у школској библиотеци, одлучено је да сва средства прикупљена у хуманитарној акцији „Прошетај миљу за осмех“ буду опредељена за обнављање веома застарелог и оскудног књижног фонда.
Нашој акцији самостанло, без позива прикључују се чланови Центра за едукацију и развој личности "Кругови". Они током летњих месеци организују Мушки камп и учесници тог кампа прикупљаће новчана средаства која ће определити за набавнку нових књига.
Новости