Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

Посета Сајму књига

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 15.11.2016.

И ове школске године чланови библиотечке секције и наставници наше школе посетили су Међународни сајам књига у Београду 61. по реду. 

 

 
Ученици су имали прилику за се сртену, друже и тазговарају са дечијим писцима и другим јавним личностима.


Mеђународни београдски сајам одржао се од 23. до 30. октобра у три највеће хале Београдског сајма на коме се представило 1002 учесника. Мото овогодишњег Сајма био је „Књиге у руке“.
 

На сајму су проглашени издавач године, издавачки подухват године, дечја књига године, најбољи издавач из дијаспоре, посебно признање за допринос у области науке, специјално признање за издавача, књигу или стрип, најлепша књига и специјално признање за младог дизајнера књиге.

 

 

Награду Издавач године добили су равноправно „Клио“ и „Лагуна“.
Награда за Издавачки подухват године припала је равноправно књигама „Путописи” Григорија Божовића у издању Завода за уџбенике из Београда, и књизи „Србија, градови, општине, насеља”, проф. др Стевана М. Станковића, у издању „Службеног гласника” и „Православне речи”.

                                                 

Награду Дечја књига године деле равноправно антологија „Најлепше песме за децу”, приређивача Ненада Симоновића, у издању „Танесија”, и делу „Лола – пас детектив”, у издању Интерпреса, ауторке Уне Бабић, ученице четвртог разреда основне школе „Лаза Костић” на Новом Београду.

  

Међународни београдски сајам књига једна је од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону. Његов основни циљ је пружање могућности издавачима, ауторима, књижарима, библиотекарима, дистрибутерима књига, компанијама за мултимедију и другим актерима, да успоставе контакте, размене искуства, склопе пословне договоре и остваре друге видове пословне и културне сарадње. Сви издавачи из Србије и најугледнији издавачи из региона на Сајму представљају своју годишњу издавачку продукцију.