Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ПРОШЕТАЈ МИЉУ ЗА ОСМЕХ

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 03.06.2015.

 

Како би обновили веома застарео књижни фонд у школској библиотеци, наставници из Основне школе “Миливоје Боровић” из Мачката одлучили су да покуцају на многа врата. Они који су веома брзо дали одговор и који ће допринети остварењу постављеног циља јесу Фондација Новак Ђоковић и Интернационална школа Прима из Београда. Након позитивног одговора на писмо библиотекара школе, Весне Ивановић,  представници Фондације и школе Прима дошли су у посету школи у Мачкату. Након обиласка школе и увида у стварно стање у школској библиотеци, одлучено је да сва средства прикупљена у хуманитарној акцији „Прошетај миљу за осмех“ буду опредељена за обнављање веома застарелог и оскудног књижног фонда.Већ другу годину за редом Фондација Новак Ђоковић учествује у хуманитарном догађају „Прошетај миљу за осмех“ („Walk a mile for a smile“) чији је циљ да помогне школама, унапреди њихов рад и допринесе квалитетнијем образовању.


 

За обнављање школске библиотеке у ОШ “Миливоје Боровић” у Мачкату, која располаже малобројним и застарелим фондом прикупљено је преко пола милиона динара у оквиру хуманитарне манифестације, коју је 16. априла 2015. године организовала ПРИМА Интернационална Школа у сарадњи са Новак Ђоковић Фондацијом. Ово није коначна сума која је намењена малишанима у Мачкату.

Ове године акцију је подржао и један од најбољи српских аутомобилиста Душан Борковић.

Посетиоци су уместо улазнице куповали мајице у вредности од 500 динара чиме је обезбеђен новац за обнављање школске библиотеке.

 


 

Циљ Фондације и пријатеља из Интернационалне школе ПРИМА је исти – да деци омогуће што боље услове образовања. Основци из Мачката ће захваљујући средствима која су прикупљена добити књиге због којих ће, надамо се, много више времена проводити у школској библиотеци.

У хуманитарној шетњи учествовали су сви људи доброг срца, а на челу шетње били су ученици старијих разреда из Мачката и издвојеног одељења из Шљивовице, као и неколико њихових наставника. Њих 45 представило је своје другове и своју школу ученицима Интернационалне школе Прима.

 

Хуманитарна шетња одржана је на стадиону ове школе. После шетње сви учесници су се забавили на карневалу, који је одржан у другом делу дворишта ове школе. Осим разноврсног програма који су припремили ученици школе Прима, а у коме су учествовали и ученици школе из Мачката и Шљивовице, посетиоци су имали прилику и да обиђу штандове са различитим производима и рукотворинама.

 

„Прошетај миљу за осмех“ је хуманитарна манифестација, шетња за чије учешће се купује мајица или донира новац. Средства се уплаћују за помоћ школама, а прошле године прикупљено је 600.000 динара који су искоришћени за обнављање клупа и столица у ОШ „Радоје Домановић“ у Параћину.Новости