Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

Рачунарска опрема за школске библиотеке

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 09.10.2017.

Наша школа обезбедила је рачунарску опрему за школске библиотеке учешћем на јавном конкурсу Министарства правде.

 

Школи су опредељена средства од око 400.000 динара за набавку рачунара и пратеће рачунарске опреме за школске библиотеке у Мачкату и у Шљивовици и за читалачке кутке у Кривој Реци и на Горњној Шљивовици где се налазе издвојена одељења Основне школе „Миливоје Боровић“.
 

Основна школа „Миливоје Боровић“ из Мачката има две школске библиотеке, једну у матичној школи и једну у издвојеном одељењу у Шљивовици, као и два читалачка кутка са књижним фондом од око 11000 књига. Током прошле школске године извршена је дигитална каталогизација свих наслова из помоћ апликације за вођење школске библиотеке, коју је школа такође набавила, тако да школа сада има комплетну евиденцију књига (https://osmackat.skolskabiblioteka.com/library.php)  Уз помоћ ове апликације ученици лакше долазе до информација о насловима, број и кретању књига у школској библиотеци. И упрово ће ова рачунарска опрема послушти томе да ученици једноставо дођу до жељених података о књигама које се налазе у школској библиотеци, да их резервишу, али и да се информишу о новитетима и пронађу идеје коју би књигу могли да прочитају. Школска библиотека има и своју Web презентацију - страницу посвећену школској библиотеци. https://osmackat.skolskabiblioteka.com/

 

 

 Стање у школској библиотеци пре добијања ове опреме било је такво да није постојао ниједан рачунар, нити било каква рачунарска опрема, коју би ученици могли користити у билблиотеци за прикупљање информација са интернета, самостало учење, истраживање али и за претраживање библиотечких каталога.

 

Донација Министарства правде умогоме ће допринети унапређењу квалитета наставе а и ваннаставних активности.