Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА у 2015/2016. школској години.

ТАКМИЧЕЊА - 06.03.2016.

 

И ове школске године организована су  такмичења за ученике основне школе.

 На такмичењима су учествовали ученици све три основне школе са територије Општине:

 

 

„Димитрије Туцовић“ из Чајетине, „Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна и наша школа.

 

У субору 28.02.2016. у школи у Чајетини одржано је општинско такмичење из МАТЕМАТИКЕ за ученике од 3. до 8. разреда основне школе.


РАНГ ЛИСТЕ - погледајтеУ суботу 5.03.2016 у ОШ ,,Миливоје Боровић“ у Мачкату одржано је општинско такмичење из КЊИЖЕВНЕ ОЛИМПИЈАДЕ за ученике 7. и 8. разреда. На такмичењу је учествовало 5 ученика седмог разреда и 5 ученика осмог разреда, из две основне школе са територије Општине Чајетина.

Најуспешнији резултат у категорији ученика 7. разреда остварила је  ученица Катарина Кокоровић са максималних 20 поена из ОШ,, Димитрије Туцовић“ Чајетина и заузела је прво место на ранг листи. Прво место је припало и још двема ученицама Кристини Шкодрић и Менчи Лојаници, које су имало од 19 бодова. Јована Мишић и Лука Црепуљаревић имали су 16 бодова и заузели су треће место. Све такмичари изборили су пласман у даљи ниво такмичења.

 

Најуспешнији резултат у категорији ученика 8. разреда оставрила је ученица Бранка Зарић из  ОШ ,Димитрије Туцовић“ Чајетина са освојених 19 поена и заузела је прво  место на ранг листи. Затим следе ученице Драгана Рајевац и Драгица Јечменица из ОШ,, Димитрије Туцовић“  Чајетина са 18 поена и деле друго место. Све три ученице избориле су пласман у даљи ниво такмичења.


РАНГ ЛИСТИ - погледајте

 

 

У суботу 5.03.2016 у ОШ ,,Миливоје Боровић“ Мачкат одржано је општинско такмичење из ХЕМИЈЕ за ученике 7. и 8. разреда. На такмичењу је учествовало 6 ученика седмог разреда и 5 ученика осмог разреда.  На такмичењу су учестовали ученици из три основне школе са територије Општине Чајетина.

Свих 6 такмичара из седмог разреда пласирало се у даљи ниво такмичења. Најуспешнији резултат остварила је ученица Марина Пећинар из ОШ,, Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна  са 94 поена и заузела је прво место на ранг листи. Затим друго место припало је ученицима из ОШ ,,Димитрије Туцовић“ из Чајетине: Менча Лојаница,  90 поена, Никола Митровић, 90 поена, Кристина Шкодрић 89 и  Јелена Ђукић 84 поена. Треће место заузела је Милица Марић из ОШ ,,Миливоје Боровић“ са 71 поен.

 

Најуспешнији резултат у категорији ученика 8. разреда оставрила је ученица Марија Ђукић ОШ ,,Димитрије Туцовић“ Чајетина са остварених 88 поена и заузела је друго место на ранг листи. Марија је једина ученица осмог разреда која иде на окружно такмичење.


РАНГ ЛИСТА - погледајте 


У недељу 6.03.2016 у ОШ ,,Миливоје Боровић,, у Мачкату одржано је општинско такмичење из ИСТОРИЈЕ за ученике од 5. до  8. разреда. На такмичењу је учествовало 15 ученика петог разреда, 11 ученика шестог разреда, 9 ученика седмог разреда и 10 ученика осмог разреда. На такмичењу су учествовали ученици из две основне школе са територије Општине Чајетина.

 

Најуспешнији резултат у категорији ученика 5.разреда остварио је ученик Пантовић Милош из ОШ,, Димитрије Туцовић из  Чајетине са освојених 35 поена и заузео је треће место на ранг листи и пласман на окружни ниво такмичења.

 

Најуспешнији резултат у категорији ученика 6. разреда остварио је ученик Вученовић Александар из ОШ ,,Димитрије Туцовић,, из Чајетине са освојених 38 поена и заузео је прво место на ранг листи. Затим друго место припало је Милинковић Ненаду из ОШ ,,Димитрије Туцовић,, са Златибора са освојених 35 поена. Треће место припало је Божовић Наталији са освојена 34 поена такође из школе са Златибора. Ова три ученика изборала су пласнам на окружни ниво такмичења.


Најуспешнији резултат у категорији ученика 7. разреда остварили су ученици Миртовић Никола из ОШ ,,Д.Туцовић,, Златибор са освојена 34 поена  и Росић Давид  из ОШ ,,Д.Туцовић,, Чајетина са освојена 33 поена. Они су заузели  друго место на ранг листи. Затим треће место припало је Шкодрић Кристини са освојених 30 поена и Грбић Николи са овојених 29 поена. Ова четири ученика изборила су пласман на окружни ниво такмичења.

 

Најуспешнији резултат у категорији ученика 8. разреда остварила је Јечменица Драгица из ОШ ,,Д.Туцовић,, Чајетина са освојена 33 поена и заузела је треће место на ранг листи и прилазак на окружно такмичење из овог предмета.


РАНГ ЛИСТА - погледајте

 

Такође, у недељу 6.03.2016, у ОШ ,,Димитрије Туцовић,, у Чајетини одржано је општинско такмичење из БИОЛОГИЈЕ за ученике од 5. до  8. разреда.

Због пропуста у састављању тестова сви уцесници општинског такмичења пласирали су се на корућни ниво.


 

У недељу 13.03.2016. у ОШ ,,Миливоје Боровић,, у Мачкату одржано је општинско такмичење из ГЕОГРАФИЈЕ а за ученике 7.  и 8. разреда. На такмичењу је учествовало  9 ученика осмог  разреда, 7 ученика седмог разреда. На такмичењу су учествовали ученици из све три основне школе са територије Општине Чајетина.


 

Од укупно 7 ученика седмог разреда 4 ученика изборила су пласман у даљи ниво такмичења. Од укупно 9 ученика осмог разреда 6 ученика изборила су пласман у даљи ниво такмичења. У оба разрда за даљи пласман било је потребно освојити 80 и више бодова.


РАНГ ЛИСТА - погледајте


 


У недељу 13.03.2016. у ОШ ,,Миливоје Боровић“ у Мачкату одржано је општинско такмичење из ФИЗИКЕ за ученике 6., 7.  и 8. разреда. На такмичењу је учествовало  2 ученика шестог разреда На такмичењу су учествовали само  ученици из ОШ ,,Миливоје Боровић“ Мачкат.


РАНГ ЛИСТА  - погледајтеУ недељу 20.03.2016. у ОШ ,,Миливоје Боровић,, Мачкат одржано је такмичење из СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ за ученике V, VI, VII и VIII разреда. На такмичењу је учествовало 14 ученика 5. разреда, 10 ученика 6. разреда, 10 ученика 7. разреда и 7 ученика 8. разреда. На такмичењу су учествовалио ученици из основних школа са територије Општине Чајетина.

 

Најуспешнији резултат у категорији 6. разреда остварио је ученик Вученовић Александар из ОШ ,,Димитрије Туцовић,, из Чајетине са освојених 16 поена и заузео је 3. место на ранг листи.

 

Најуспешнији резултат у категорији 7. разреда остварили су ученици Митровић Никола и Божовић Ивана из ОШ,,Димитрије Туцовић,, са Златибора са освојених 18 поена и заузели су 2. место на ранг листи. Треће место припало је Ђукић Јовани са освојених 16 поена.

 

 

Ученица 8. разреда, Станић Тијана из ОШ ,,Миливоје Боровић,, из Шљивовице остварила је директан пласман, јер је прошле године била учесник републичког такмичења. Ученица Јечменица Драгица из ОШ ,,Димитрије Туцовић,, из Чајетине је освојила 17 поена и заузела је 2. место на ранг листи. 


РАНГ ЛИСТА - погледајтеУ петак 01.04.2016. у ОШ ,,Миливоје Боровић,, Мачкат одржано је такмичење из ЧИТАЛИЋА КЛИКЕРАША за ученике I, II, III, IV, V, VI, VII и VIII разреда. На такмичењу је учествовало 4 ученика 1. разреда, 2 ученика 2. разреда, 3 ученика 3. разреда, 3 ученика 4. разреда, 7 ученика 5. разреда, 4 ученика 6. разреда, 5 ученика 7. разреда и 6 ученика 8. разреда. На такмичењу су учествовалио ученици из основних школа са територије Општине Чајетина.

 

 Најуспешнији ученици пласирали су на Републичку смотру.

 


РАНГ ЛИСТА - погледајтеНовости