Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ - 05.11.2014.

Чланови ученичког парламента су и ове године вредно радили и учествовали у осмишљавању програма за обележавање Дечје недеље. Ове године слоган Дечје недеље је био „ Свако дете срећног лица чува једна породица“. Пратећи мото Дечје недеље наши парламентарци су осмислили неке активности које се односе на пружање подршке деци без родитељског старања. Тако су осмислили да сви ученици учествују у сакупљању књига за њихове другаре, а да на ликовној секцији израде играчке од природног материјала и све ово проследе Центру за социјални рад који ће поклоне уручити њиховим другарима.

 

Такође, наши вредни парламентарци су заједно са друговима из школе израдили плакат који се односи на Дечја права као и на мото Дечје недеље.

 

 

На предлог ученичког парламента представници Центра за социјални рад су посетили нашу школу и одржали предавање за ученике седмог разреда у Мачкату и за ученике осмог разреда у ИО Шљивовица на тему: Подршка деци без родитељског старања од стране вршњака“, где су ученици могли да осете како се осећају њихови вршњаци који немају оно што њима пружа породица.  Такође, чланови парламента су се упознали са делокругом рада Центра за социјални рад, где су представници упознали децу о опису њиховог посла.

 

 

 

 Наши вредни парламентарци су обележили 16. новембар као међународни дан толеранције.  Од неколико сјајних идеја, изабрали су да на паноу на сликовит начин прикажу шта значи бити толерантан.

 Ученице 8. разреда, Илинка Меловић и Мирјана Стојановић

Труд се исплатио:

 

 

 

Поводом обележавања Дана толеранције психолог школе je у сарадњи са члановима парламента одржала радионицу „У купеу“ у осмом разреду где су ученици од десет понуђених људи различите вероисповести, пола, расе, социјалног статуса, физичког изгледа, начина живота требали да одаберу пет са којима би најрадије седели у купеу. Било је јако занимљиво чути по ком критеријуму су биране особе. На крају радионице објашњени су појмови толеранције, нетолеранције, страха, стереотипа, предрасуда, дискриминације.

Ученици 8. разреда на радионици

 

 

 Новости