Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

6. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - 03.04.2019.

У ове године у организацији наше школе одржаће се шети по реду Сајам образовања под називом „Знање, звање, знање“. Као и до сада Сајам има за циљ да ученике завршних разреда основне школе упозна са средњошколским образовним профилима који су ове године ученицима на располагању.

Сајам ће одржати у Дому културе у Чајетини 19. априла 2019. године у 17 часова и отворен је за све заинтересоване ученике и њихове родитеље.

Свој програм и образовне профиле представиће је осам школа и то: „Угоститељско-туристичка школа“ из Чајетине, Ужичка гиманзија, Економска школа Ужице, Уметничка школа Ужице, Медицинска школа Ужице, Техничка школа Ужице, Техничка школа „Радоје Љубичић“ Ужице, и Пољопривредна школа „Љубо Мићић“ из Пожега.


Крај основног образовања и упис у средњу школу важан је корак у професионалном развоју ученика и од великог је значаја за одређивање будућег занимања. Добар избор средње школе је успешно усклађивање интересовања и могућности, што омогућава ученику да искористи сопствене потенцијале али и задовољи своје потребе и жеље.

Тим за професионалну орјентацију ученика ради током целе школске године. Са ученицима седмог и осмог разреда се ради интензивно, док се са млађим ученицима ради повремено. Сајам образовања представља део тих активности.