Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

Сајам образовања "Занимање, знање, звање"

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - 25.04.2015.

Наша школа је у понедељак, 20. априла организовала сајам средњих школа. Ученицима 8.разреда и њиховим родитељима су се представиле Туристичко угоститељска школа из Чајетине, као и средње техничка школа “Радоје Љубичић”, “Техничка школа”, “Медицинска школа”, “Економска школа” и “Уметничка школа” из Ужица.

 

 

Све присутне је на почетку поздравио Иван Ивановић, директор ОШ Миливоје Боровић. Он је пожелео добродошлицу како колегама из средњих школа, тако и ученицима и родитељима.

 

Представници школа су припремили интерактивне презентације, промотивне филмове, а о школама су говорили професори и њихови ученици. Професори су говорили о образовним профилима које школе нуде, као и могућностима запошљавана и наставка школовања. Треба поменути да је ове године било доста речи о трогодишњим образовним профилима који су непоходни у производним и услужним делатностима.

 

Прва се представила Туристичко угоститељска школа из Чајетине. Професорка Јелена Марић је говорила о образовним профилима Туристичко угоститељске школе. Она је истакла да ће школа по први пут уписати одељење смера финансијски администратор, тако да ће се у школској 2015/2016 години уписивати туристички и кулинарски техничари и финансијски администратори. Потом су се представиле средње школе из Ужица. Техничке школе су истицале практичан рад, и добре могућности за запошљавање. Представници Медицинске школе су говорили о хуманости и одговорности здравственог позива. Економску школу су овом приликом представиле ученице, које су једноставним речима описале смерове а највише су говориле о практичном раду у симулираним предузећима. С друге стране, професори Уметничке школе су говорили о развоју и неговању креативности ђака.

 

После предавања, родитељи и ученици су могли да добију детаљне информације на штандовима. Све школе су припремиле и флајере и проспекте како би што боље информисали будуће ђаке. Ученици “Техничка школа” из Ужица су представили лего робота који сортира куглице, а представили су и хидрауличну руку. Ученици Медицинске школе су овом приликом присутнима мерили крвни притисак.

 

 Уметничка школа се представила по први пут, бројним ликовним и вајарским радовима ученика.

Све школе ће у наредном периоду организовати дане отворених врата, како би осмаци и родитељи могли да посете школе и увере се како у квалитет наставе и тако и саме услове школовања. Занимљиво је поменути да су представници школа говорили доста и о ваннаставним активностима које се реализују.

Интересовање за сајам било велико, а манифестацијије  присуствовао велики број ученика и родитеља, не само из Мачката и Шљивовице већ и из Сирогојна.

 

Погледајте чаланак о сајму и видео прилог.

 

 

 Новости