Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА "ЗАНИМАЊЕ, ЗНАЊЕ, ЗВАЊЕ"

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - 25.04.2016.

У нашој школи у Мачкату одржан је трећи по реду Сајам образовања под називом „Знање, звање, знање“. Сајам је и ове године окупио велики број ученика и родитеља који су дошли са циљем да се упознају са средњошколским образовним профилима који су ове године ученицима на располагању.

Свој програм, кроз квалитетно одрађене презентације, представило је седам школа и то: Уметничка школа Ужице, Техничка школа Ужице, Техничка школа „Радоје Љубичић“ Ужице, „Економска школа“ Ужице, „Медицинска школа“ Ужице, Пољопривредна школа „Љубо Мићић“ из Пожега и „Угоститељско-туристичка школа“ из Чајетине.
Крај основног образовања и упис у средњу школу важан је корак у професионалном развоју ученика и од великог је значаја за одређивање будућег занимања. Добар избор средње школе је успешно усклађивање интересовања и могућности, што омогућава ученику да искористи сопствене потенцијале али и задовољи своје потребе и жеље.

Тим за професионалну орјентацију ученика ради током целе школске године. Са ученицима седмог и осмог разреда се ради интензивно, док се са млађим ученицима ради повремено. Сајам образовања представља део тих активности, а ове године на њему су били присутни ученици из Чајетине, Мачката, Шљивовице и Сирогојна. 

 

 Новости