Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

AКТИВНОСТИ У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У ШКОЛСКОЈ 2015/2016. ГОДИНИ

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 15.09.2016.

У библиотеци се организовао и реда библиотечке секција, која је имала око 10-ак сталних чланова. Најважнији циљ рада школске секције био је подстицање читања и развијање информационе писмености.


Већина чланова секције учествовава је у међушколском такмичењу у вештини читања и разумевању прочитаног "Читалићи".Током месеца октобра ученици првог разреда из наше школе посетили су Билбиотеку „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини и том приликом добили су бесплатне чланске катре и пригодне поклоне које је за малишане обезбедила Општина Чајетина. Учлањавање првака у библиотеку тарадиоционална је активност ове институције културе. 

Крајем октобра чланови секције посетили су ОШ ,,Милоје Васић“ из Београда и том приликом дружили су се на ученицима, а и упознали са организацијом рада у овој школи. За ту прилику, чланови секције су припремили презентацију и приближили, ученицима ове школи, историју и лепоте златиборског краја. Приликом овог дивног дружења, разменили смо и поклоне! Наша библиотека је добила књиге, а ученици наше школе су златиборској школи поклонили књигу-споменар, коју су израђивали неколико недеља. 

У кратком дружењу, ученици – домаћини и гости су разменили искуства о животу и школовању у Мачкату и Калуђерици, а потом су ученици обе школе посетили Међународни београдски сајам књига.Библиотека располаже фондом од преко 11 000 књига, који се перманентно обнавља. У претходној школској години библиотека је преко Фондације Новака Ђоковића и Интернационалне школе Прима у два наврата добила 2590 књига, али библиотека од ових донатора очекује још једну испоруку наслова.  


Велики број чаланова секције учествовао је у акцији „Шетња за осмех“, која је за циљ имала прикупања средстава за набавку књига. Акцију су организовали заједно Фондација Новак Ђокивић и Инатрнационална школа ПРИМА.
"Прошетај миљу за осмех" је хуманитарна манифестација, шетња, за чије учешће се купује мајица или донира новац.

Наставници и ученици наше школе прикључили су се овој шетњи и дали свој допринос реализацији ове акције.


Књижни фонд наше библиотеке обогаћен је и са 80 наслова издавачке куће Креативни центар, 48 наслова издаваћке куће Одисеја и 8 наслова издавачке куће Пчелеица. Ове наслове набавили смо од сопствених средстава.

 

 

Након продајне изложбе књига издавачке куће Лагуна наша школа је добила 20 наслова на поклон.  


 

Учешћем у међушколском пројекту „Читалићи 2016“ библиотека је обогаћена са 7 нових наслова.

 

Од појединаца добили смо око 150 наслова, литературе за децу и за одрасле.
У суботу, 21. 5.2016 у Ражњу, у Основној школи „Иван Вушовић“ одржана је завршница Републичке смотре ,,Читалићи 2016". Уз савршену организацију, приредбу и радионице, сви присутни ученици, песници, родитељи и наставници провели су један успешан и садржајан дан.

На Републичкој смоти у категорије кликераши такмичиле су се Сања Војиновић, ученица 1. разрда,  и Сања Зорзић, ученица 2. разрда.

Ученица 5. разреда наше школе, Наталија Лончар, освојила је друго место у категорији Читалићи гласници, са свјом друштвеном игром „Дукат по дукат“, као и Димитрије Петковић, који је похвањен за своју игру „Вукова меморија“.

Наша школа је похваљена, као трећа, која је послала највише радова за звучну библиотеку Читалића.

 

За своје радонице у категорије „Весници“ похваљене су наше колегинице Татјана Крповић и Љиљана Андрић.   

Последњи школски дан ове школсле године искористили смо за школску Смотру читалаштва и том приликом доделимо захвлнице и награде учесницима пројекта Читалићи. Частитамо свим учесницима и надамо се да ће следеће године наш читалачки тим бити још бројнији, јер ће у 2016/2017. школској години наша школа бити домаћин Републичке смотре читалаштва.