Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

Пажљивкова правила у саобраћају!

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 18.02.2015.

Акцију „Пазња сад“ Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије подржала је и наша Општина, па је тим поводом ученицима првог разреда уручена едукативно-промотивана књига „Пажљивкова правила у собраћају. У сколпу ове акције прваци у нашој земљи добили ово занимљиво штиво о едукацији за већу безбедност у саобраћају. Неколико примерак овог приручника припало је и школској библиотеци. Овакве акције намењене су саобраћајном образовању деце од најмлађег школског узраста.

Стање у саобраћају несумњиво указије да се безбедност деце мора подићи на виши ниво. Захваљујући приручнику који је прилагођен узрасту најмлађих, деца ће моћи на врло занимљив начин да стекну основна знања о томе како да се понашају у саобраћају. На крају приручника се налази тест, који ће им омогућити да виде да ли су „положили или не". рекао је Савић. Он је најавио да ће се овакве и сличне акције организовати и убудуће.

 

Из Агенције за безбедност саобраћаја подсечају је да је саобраћајно образовање и васпитање обавеза свих, дефинисана Законом о безбедности саобраћаја на путевима.  Агенција има за циљ, али и обавезу и одговорност да се овој проблематици, у сарадњи са општинама, посвети већа пажња и то сваки дан, како би деца научила да се исправно понашају у саобраћају. Деца су наше највеће благо и зато се на свеобухватан начин, укључујући и сарадњу са родитељима, морамо посветити њиховој безбедности.
Новости