Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ПОСЕТА САЈМУ КЊИГА

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 04.11.2015.

Међународни београдски сајам књига једна је од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону. Његов основни циљ је пружање могућности издавачима, ауторима, књижарима, библиотекарима и другим актерима, да успоставе контакте, размене искуства, склопе пословне договоре и остваре друге видове пословне и културне сарадње. Сви издавачи из Србије на Сајму представљају своју годишњу издавачку продукцију.


У четвртак, 29. октобра, чланови библиотечке и новинарске секције са својим наставницама посетили су 60. Међународни сајам књига у Београду, који се ове године одржава под слоганом „Шта би било да није било?“.


Посебно смо се обрадовали што смо имали прилику да се сретнемо са писцем и да на штанду Пчелице присуствујемо промоцији нове књиге писца и афористчара Бојана Љубеновића Књига за заљубљене дечаке и Књига за заљубљене девојчице.Ученици су имали задатак да напишу љубавне поруке и писма како би помогли разрешењу мистерије љубави. 

Након тога уживали смо у разгледању штандова многих издавачких кућа, а и куповини књига.


Штанд издаваћке куће Пчелица из Чачка.

 

На сајму су проглашени издавач године, издавачки подухват године, дечја књига године, најбољи издавач из дијаспоре, посебно признање за допринос у области науке, специјално признање за издавача, књигу или стрип, најлепша књига и специјално признање за младог дизајнера књиге.


Награду Дечја књига године деле равноправно књига Раше Попова „Необичне приче о спортистима света и Србије“ (Bookland) и едиција „Овако се живело – Лепенски вир“ (Креативни центар).

Наставница српског језика, СтанојкаЂукић, на Сајму књига.Новости