Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

Републичка смотра читалаштва

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 03.06.2015.

У току ове школске године на иницијативу библиотекара, Весне Ивановић, у нашој школи се спроводи пројекат „Читалићи“. Наиме, реч је пројекту који има за циљ да негује љубав деце према књизи и читању. Пројекат је намењен ученицима од 1. до 8. разреда, а реализује се као школско такмичење у вештини читања и разумевања прочитаног. У пројекту су учествовали ученици матичне школе и свих издвојених одељења.

 

Смотра читалаштва промотивни је завршетак овог такмичења. Пројекат се реалиизује већ трећу годину и ове године окупио је 24 школе из Србије, Републике Српске и Македоније. Организатори овог пројекта су: Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, ОШ,,Вожд Карађорђе“ Алексинац (школа координатор за групу школа) и библиотека ,,Вук Караџић“ Алексинац.


Прва Републичка смотра читалаштва "Читалићи 2015" одржана је у суботу 16.5.2015. год. у Алексинцу. Организатор је доделио награде најбољима у 5 такмичарских категорија- Кликераши, Креативци, Словца, Гласници и Весници. Од укупно 778 ученика који су радили тест, 24 најуспешнија Кликераша су награђени дипломом и књигом,а међу 190 ученичких дневника које су школе изабрале као своје најуспешније виђење читалачког дневника, 39 их је понело титулу најуспешнијих Креативаца. У категорији Гласници додељена је по једна награда за ликовно решење беџа и плаката и 14 похвала. Међу достављеним сценаријима наставничких радионица три су добила награде, а још две радионице су похваљене. У категорији Словца, која је окупила децу из школа српског језика из Холандије, Шведске и Луксембурга, 13 радова је проглашено најуспешнијим. Изабрани су и најлепши штандови Смотре, које су уређивали школски тимови, на тему стогодишњице рођења Бранка Ћопића.


У категорији Креативаца, награђене су и похваљене две ученице наше школе - Ивана Зорзић,1. разред, из издвојеног одељења Горња Шљивовица и Анђела Пашић, 5. разред из матичне школе из Мачката.


Похвале су добили и Весна Ивановић, библиотекар, координатор Школског тима "Читалићи" и учитељица Љиљана Андрић за учешће на смотри као гост песник и један од реализатора радионице "У башти сљезове боје".


Ученици школа који су посетили Алексинац и Смотру читалаштва имали су прилику да учествују у бројним радионицама организованим од стране организатора. Ученици наше школе учествовали су на радионици "Ћопић на дар".Новости