Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

АКТИНОСТИ ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ - 17.11.2012.

За ученике су током Дечије недеље од 01. до 07. октобра у нашој школи организоване различите активности. 

 

У матичној школи у Мачкату Дечја недеља обележана је следећим активностима: 

 

У понедељак 1.10.2012. поводом отварања вртића''Радост'' из Чајетине у матичној школи у Мачкату, ученици су припремили пригодан програм. Oркестар је свирао коло краљице Драге, а ученици трећег разреда су извели рецитал ''Конвенција о правима детета''. 

 

У четвртак 4.10.2012. одржан је крос млађих разреда. 

У категорији првог и другог разреда најусшпешније се биле девојчице: Тамара Трифуновић, прво место, Вања Дуловић, друго место и Сара Крћа, на циљ је стигла трећа. У истој категорији такмичили су се и дечани и на на циљ су стигли следећим редоследом: Филип Јовановић, и Дарко Челиковић. 

У категорији трећи и четврти разред победнице межу девојћицам биле су:Милица Стојановић, Андријана Тановић и Анастасија Матовић; а код дечака прво место заузео је Лазар Петковић, иза њега Милан Анџић и Немања Секулић, који је на циљ стигао трећи. 

 

У субота 6.10.2012. ученици и наставници наше школе су били гости на Националној телевизији, у емисији ''Жикина шареница'', где су ученици показали своје знање и умење и представили нашу школу. 

 

 

У ОШ „Миливоје Боровић" Мачкат, ИО Шљивовица Дечја недеља је обележенa свакодневним активностима.

 

У понедељак 1. октобра су ученици млађих разреда, са својим учитељицама ишли у обилазак околине. 

 

У уторак, 2.октобра, одржана је приредба млађих и старијих разреда где су учесници песмом, рециталима и скечевима забавили гледаоце. 

 

Среда, 3.октобар је био дан предвиђен за спортска дружења. На позив наставника да учествују одазвало се десет родитеља. Одиграли су фудбалску утакмицу против ђака. Победили су ђаци резултатом 2:1 и тиме је још једном показано да младост побеђује. 

 

У четвртак, 4.октобра, су ученици млађих разреда са учитељицама били гости Дома културе у Чајетини и гледали дечју позоришну представу „Дугоња, Видоња и Трбоња". 

 

Дечју недељу смо завршили маскенбалом, у петак 5.октобра. Учествовало је 33 деце. Маске су биле маштовите и креативне. Проглашене су и најуспешније маске: 1. Игор Бабић 2. Софија Станић 3. Давид Костадиновић, Владе Милосављевић,Немања Милосављевић.

 

Дечја недеља је завршена уз жеље ученика да се активности из ње чешће понављају. 

 

Извештај припремиле учитељице Весна Смиљанић, руководилац тима за културне, спортске и хумуманитаране активности и Ружица Јараковић, члан тима.Новости