Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

РАД БИБЛИОТЕЧКЕ СЕКЦИЈЕ у школској 2014/5015. години

ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ - 22.06.2015.

 

 

Библиотечка секција током 2014/2015. школске године имала је око 20-ак сталних чланова. Најважнији циљ рада школске секције био је подстицање читања и развијање информационе писмености.


Чланови СЕКЦИЈЕ обележили су важне датуме тако што су израђивали електорнске постере, подсетнике и поруке радећи у програму Microsoft Publisher .

 

ПОВОДОМ 8. септембар, МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ


ПОВОДОМ НОВЕ ГОДИНЕ
ПОВОДОМ САВИНДАНА
ПОВОДОМ МЕСЕЦА ЕКО ПОРУКА

Чланови библиотечке секције учествовали су о квизу "Шта знаш о Ћупу", који је реализовала Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" у сарадњу са основним школа са територијe Општине. У квизу су учествовали ученици V i VI разреда и показали завидан ниво знања о лику и делу нашег песника. Нашу школу представљале су две екипе: екипа из Мачкату (Анђела Гојковић, Милица Марић и Тијана Кутлашић) и екупа из Шљивовице (Валентина Лучић, Софија Станић и Драгица Војиновић).


 

Ово је њихов извештај:

 


Чланови секције направили су постер о школским љубимцима који се налазе у еко кутку.
Представница Ученичкок парламента и чланица секције Марија Бојовић припремила је постер о раду Парламента.Већина чланова секције учествовава је у међушколском такмичењу у вештини читања и разумевању прочитаног "Читалићи". 


Ученице су израдиле постер о овом такмичењу.
Ученици су у оквиру пројекта израђивали читалачки дневники странице из тих дневника изгледају овако: 

 

Члановима секције и учесницима пројекта "Читалићи", учитељица Љиљана Андрић одржала је радионице на тему Како направити мапу ума.

Током ових радионица настали су занимљиве мапе:

Велики број чаланова секције учествовао је у акцији „Шетња за осмех“, која је за циљ имала прикупања средстава за набавку књига. Акцију су организовали заједно Фондација Новак Ђокивић и Инатрнационална школа ПРИМА. 

чланови секције

Новости