Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

РАД НОВИНАРСКЕ СЕКЦИЈЕ У 2013/2014. школског години

ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ - 15.06.2014.

У нашој школи на почетку школске године кренула је са радом новинарска секција. Чланови секције су били ученици од петог до осмог разреда, који су према својим интересовањима, креативности и умећима бирали ову секцију.

Руководиоци секције су Станојка Ђукић и Јeлена Гукић.


На почетку рад секције био је заснован на „Тематским месецима“ који су oрганизовани на инцијативу Ученичког параметра, а реализовани уз сарадању новинарске секције. Сваки месец  обележаван је  заједничким одабиром теме ( „Љубав“, „Лепе речи“, „Другарство“...). Чланови секције су  правили паное са илустрацијом, поруком и стиховима на задату тему. Панои су изложени у просторијама школе.


Сваке године се у нашој школи обележава Дан школе и Савиндан пригодним програмом. Новинарска секција је учествовала у припремању садржаја за приредбе.


Нашу школу су посетила два велика дечија песника Недељко Попадић и Љубивоје Ршумовић. Ученици су показали своје умеће прављења интервијуа. Интервијуи са песницима  су забележени и објављени у школском часопису.


Главни циљ овогодишњег окупљања била је припремање електронског школског часописа. Рад на изради часописа био је заснован на праћењу актуелних догађаја у раду школе, одабиру рублика, садржаја....Израду часописа су помогле и друге колеге где су изнеле занимљивости везане за свој предмет  и поделили са нама у школском часопису.


Чланови секције су учествовали на кокнурсима. Запажен је и награђен рад ученице Николине Бојовић на дечијем конкурсу „ Деца међу нарцисима“.


Руководиocи секције задовољни су оствареним резултатима.

 

Надамо се да нам предстоји много рада и занимљивих дешавања, а верује се и таквих текстова за следећи број школског часописа.Новости